Національна школа суддів України

Обговорення загальних засад застосування Конвенції про захист прав людини

11 листопада 2015 року в місті Кіровограді Дніпропетровським регіональним відділенням спільно з господарським судом Кіровоградської області проведено підготовку працівників апарату господарського суду Кіровоградської області на тему: “Загальні засади застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при відправленні правосуддя, у тому числі в господарських справах”.

Підготовку пройшли 11 працівників апарату господарського суду Кіровоградської області.

Вітальними словами підготовку відкрили голова господарського суду Кіровоградської області Людмила Вавренюк та головний спеціаліст Дніпропетровського регіонального відділення Ніна Свічкар.

Для проведення підготовки запрошено голову господарського суду Кіровоградської області Людмилу Вавренюк та суддю цього ж суду Віту Кабакову.

Під час підготовки слухачі ознайомились із основними положеннями та загальними засадами застосування статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та  статті 1 Протоколу № 1 до Європейської конвенції з прав людини при відправлення правосуддя в господарських справах.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з господарським судом Кіровоградської області (голова – Людмила Вавренюк).