Національна школа суддів України

Обговорення застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

18–19 листопада 2015 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проводить тренінг для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (3, 4, 5 рік роботи), на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського Суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.

У тренінгу беруть участь 33 судді місцевих загальних судів Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Вітальними словами тренінг відкрили заступник голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірина Живоглядова та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення тренінгу викладачами запрошено заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірину Живоглядову та суддів цього ж суду області Віру Гайдук, Романа Мудрецького, Катерину Чернусь та Тетяну Красвітну.

Під час тренінгу судді розглянуть особливості застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, обговорять позитивну та негативну практику використання рішень ЄСПЛ національними судами та переглянуть фільм про Європейський Суд з прав людини.

У ході роботи в малих групах судді  обговорять проблемні питання та виконають практичні завдання.

З метою виявлення індивідуальних потреб судді щодо вдосконалення, стимулювання його до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання тренери проведуть оцінювання та заповнять анкети, з якими буде ознайомлено кожного суддю.

Для отримання пропозицій у порядку зворотного зв’язку буде проведено анкетне опитування слухачів.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова – Наталія Деркач).