Національна школа суддів України

Обговорюємо результати та плани співробітництва

11 вересня 2020 року відбулася робоча зустріч з представниками проекту Ради Європи «Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції». Метою зустрічі було обговорення ходу реалізацій спільних дій за проектом та планування заходів на 2021 рік.

У зустрічі взяли участь від НШСУ: Тетяна Пустовойтова, начальник  відділу міжнародного співробітництва, Олександр Коротких, в.о. начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), та Тамара Закревська, викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів). З боку Проекту Ради Європи: Натія Джапарідзе, менеджер, Михайло Іскра та Тетяна Соколан, радники з правових питань/національні координатори.

В ході зустрічі представниками Національної школи суддів України було запропоновано Проекту долучитися до реалізації програм підготовки суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду наприкінці поточного року.

Особлива увага була приділена проведенню першої апробації адаптованого дистанційного курсу в рамках програми HELP щодо застосування статті 5 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, який заплановано на жовтень поточного року.

Для включення до робочого плану на наступний рік  запропоновано спільні розробки нових курсів для суддів, які розглядають кримінальні справи (тематика буде узгоджена), зокрема, щодо забезпечення стандартів прав людини, передбачених ст. 5 під час перегляду ухвал слідчих суддів тощо.

Сторони запевнили один одного у готовності продовжити і поглибити плідне співробітництво.