Національна школа суддів України

Порядок під час судового засідання – запорука ефективного розгляду справ

7 червня 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для судових розпорядників місцевих та апеляційних судів на  тему: Особливості вжиття процесуальних заходів для підтримання порядку під час судового засідання або встановлених у суді правил”.

У заході взяли участь 42 учасники.

Семінар відкрив директор регіонального відділення, заслужений юрист України Олександр Мартиненко, який звернув увагу на актуальність теми заходу з огляду на важливість забезпечення в суді та в судових засіданнях належного порядку для віправлення правосуддя, а також представив викладачів – суддю у відставці Галину Маймур та доцента кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидата юридичних наук Дениса Голобородька.

На ситуативних прикладах, аналізуючи судову практику щодо подій, які відбувалися в судових засіданнях за останні роки, Галина Маймур розповіла працівникам апаратів судів про шляхи попередження та вирішення  кризових ситуацій, ознайомила з особливостями роботи суду при розгляді справ, що викликають суспільний інтерес, і надала практичні рекомендації.

Учасники семінару поділилися власним досвідом вирішення конфліктів, виконали практичні вправи й обговорили проблеми, з якими стикаються у професійній діяльності.

Проблематику взаємодії  судових розпорядників із керівництвом суду та правоохоронними органами під час судового засідання висвітлив Денис Голобородько. Аналізуючи судову практику та конкретні приклади, викладач розповів про типові помилки, які допускають судові розпорядники.

Свої враження від участі в семінарі учасники висловили під час підведення підсумків і заповнення анкети опитування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.