Національна школа суддів України

Огляд нормативної бази щодо технології фіксації судового процесу

11 травня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку працівників апарату окружних судів на семінарі на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами” у кількості 63 особи.

З вітальною промовою перед учасниками заходу виступили: директор регіонального відділення, суддя у відставці, Заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату НШСУ – радник, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський, які представили викладачів і програму семінару.

Для проведення заходу були запрошені: начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління державної судової адміністрації в Дніпропетровській області Євгенія Карпеко і керівник регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергій Овчаров.

На початку семінару Євгенія Карпеко провела огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами і ознайомила працівників апарату суду з положеннями наказів Державної судової адміністрації України.

Протягом заходу Сергій Овчаров надав слухачам інформацію про технологію фіксації судового процесу і обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою системи звукозапису “Оберіг”, ознайомив працівників апарату суду положеннями Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису, в тому числі програмного забезпечення “TrueConf”, а також провів обговорення помилок, що були допущені працівниками під час здійснення фіксування судового процесу.

Учасники семінару мали можливість подискутувати щодо різних ситуацій, які виникають при фіксування судового процесу і отримати фахові поради від викладачів.

Повний текст програми підготовки працівників апарату на семінарі розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.