Національна школа суддів України

Охорона праці в судовій установі

29 листопада 2019 року Одеське регіональне відділення провело для працівників апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду семінар: “Актуальні питання з охорони праці в суді”.

Директор Валерій Левенець зазначив, що статтею 3 Конституції України визнано найвищою соціальною цінністю людину, її життя і здоров’я. Тому охорона праці – це важлива складова робочого процесу.

Для проведення семінару викладачами залучено головного державного інспектора відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально–культурній сфері Світлану Карманову та заступника керівника відділу з питань трудових відносин Наталію Ляшук.

Викладачі розглянули зі слухачами та слухачками актуальні питання Закону України “Про охорону праці”, типові положення про службу охорони праці та про проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Вони обговорили права та обов’язки працівників, норми та гарантії в оплаті праці, як мінімальні державні гарантії, види відпусток, порядок надання відпусток та їх тривалість.

На завершення викладачі відповіли на численні питання слухачів і слухачок. Активне обговорення засвідчило заінтересованість працівників апарату суду темою семінару.