Національна школа суддів України

Онлайн навчання для керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих, апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду

15–19 червня 2020 року Національна школа суддів України на платформі дистанційного навчання проводить онлайн підготовку керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих, апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Навчальний захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак, який зауважив, що незважаючи на продовження карантинних заходів, Національна школа суддів України докладає максимум зусиль для забезпечення безперервності навчального процесу, зокрема і для працівників апаратів судів, у дистанційному та онлайн режимах.

До програми підготовки включено питання із психології, зокрема щодо забезпечення психологічного імунітету працівників апаратів судів та психологічних аспектів вигорання, методів уникнення та подолання цього явища. Ці питання розкриють заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк та психолог цього ж відділу Анжеліка Фарафонова.

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Лілія Карабак розповість учасникам підготовки про лідерство, роботу в команді працівників апарату суду. Окрему увагу буде приділено правилам  комунікації працівників суду  та шляхам створення злагодженої роботи команди суду. Також викладач розкриє актуальні питання розгляду трудових спорів під час карантину.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук ознайомить учасників із новелами антикорупційного законодавства та судовою практикою у справах, пов’язаних із застосуванням антикорупційного законодавства.

Суддя Авдіївського районного суду Донецької області  Олена Панченко допоможе слухачам опанувати правила, порядок здійснення орієнтації та адаптації новопризначених працівників. Надасть фахові поради щодо мотивації персоналу,  його навчання та ефективного контролю за виконанням поставлених завдань.

Разом із головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатом філологічних наук, доцентом Оксаною Кабиш  учасники підготовки удосконалять свої знання з українського ділового мовлення, нового Українського правопису, розглянуть зміни та доповнення до нього.