Національна школа суддів України

Онлайн навчання для секретарів судових засідань

9–12 червня 2020 року Національна школа суддів України на платформі дистанційного навчання проводить онлайн підготовку секретарів судових засідань місцевих та апеляційних судів.

Навчальний захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак, який зауважив, що незважаючи на продовження карантинних заходів, Національна школа суддів України докладає максимум зусиль для забезпечення безперервності навчального процесу, зокрема і для працівників апаратів судів, у дистанційному та онлайн режимі.

До програми підготовки включено питання з психології, зокрема щодо забезпечення психологічного імунітету працівників апаратів судів та психологічних аспектів вигорання, методів уникнення та подолання цього явища. Ці питання розкриють заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк та психолог цього ж відділу Анжеліка Фарафонова.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко розповість учасникам підготовки про етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду. Окрему увагу буде приділено правилам  дрес-коду та етиці спілкування працівників суду. Також викладач розкриє актуальні питання щодо діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій, алгоритму дій та злагодженої роботи команди суду.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук ознайомить учасників із новелами антикорупційного законодавства та судовою практикою у справах, пов’язаних із застосуванням антикорупційного законодавства.

Керівник апарату Згурівського районного суду Київської області  Наталія Грицай допоможе слухачам вивчити правила та порядок здійснення секретарем судового засідання організаційного, інформаційно-довідкового та документального забезпечення підготовки справ і матеріалів для розгляду суддею.

Разом з головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатом філологічних наук, доцентом Оксаною Кабиш секретарі судових засідань удосконалять свої знання з українського ділового мовлення, нового Українського правопису, розглянуть зміни та доповнення до нього.