Національна школа суддів України

Онлайн навчання для секретарів судових засідань

14–16 вересня 2020 року Національна школа суддів України проводить на платформі дистанційного навчання онлайн підготовку секретарів судових засідань місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Підготовку відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак, який повідомив учасникам, що, зважаючи на продовження карантинних заходів, Національна школа суддів України докладає максимум зусиль для забезпечення безперервності навчального процесу працівників апаратів судів у дистанційному та онлайн режимі.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко ознайомить із питаннями тайм-менеджменту і найважливішими методами  планування робочого часу та його раціонального використання для підвищення ефективності роботи. Слухачі матимуть можливість оволодіти практичними навичками визначення пріоритетів у роботі, встановлення професійних цілей та їх досягнення, навчаться визначати “поглиначів часу” та боротися з ними.

До програми підготовки включено питання з психології, які представить секретарям судових засідань головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова. Під час навчання психолог ознайомить учасників із методиками керування стресом для забезпечення протидії  професійному вигоранню, зосередить увагу на удосконаленні навичок саморегуляції і психологічних особливостях комунікативної компетенції та детально обговорить техніки безконфліктного спілкування та керування конфліктами, що можуть виниками в діяльності працівників апаратів судів.

Разом з головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатом філологічних наук, доцентом Оксаною Кабиш учасники підготовки вивчатимуть українське ділове мовлення, новий Український правопис, зміни та доповнення до нього.