Національна школа суддів України

Онлайн обговорення матеріалів для тренінгу

1 квітня 2020 року розробники тренінгу для кандидатів на посаду судді “Відповідальність за порушення господарських зобов’язань” обговорили матеріали, підготовлені для розкриття тем, схвалених на засіданні 19 березня 2020 року.

Працюючи над змістовним наповненням  цього  тренінгу, судді Тетяна Васильченко, Олена  Малєєва, Діна Огороднік, Ірина Голенко, Олена Фонова, Володимир Гевко, Марія Демидова й Тетяна Гребенюк керувалися добрим правилом: акцентували увагу  на аспектах, що є корисними та необхідними майбутнім суддям і визначили пріоритети матеріалів змісту тренінгу та додаткових матеріалів для слухачів і слухачок, які їм стануть в нагоді після завершення цього тренінгу.

У процесі обговорення підготовлених презентацій і практичних завдань, зокрема, кейс–завдань і дискусій у малих групах, було визначено подальший план роботи над цим тренінгом. Наступним етапом розробки буде відбір змістовних матеріалів і методів, визначення часових рамок для кожного компоненту заняття. Передбачення у програмі тренінгу часу для  запитань слухачів і слухачок, аналізу основних досягнень і пояснення нез’ясованих питань, допоможе тренерам контролювати ефективність кожного компоненту занять.

Координатор блоку “Господарське судочинство” Олександр Потильчак звернув увагу розробників, що такий підхід при розробці тренінгу допомагає визначити пріоритети матеріалів змісту тренінгу, дає можливість раціонально спланувати тренінг, забезпечуючи достатньо часу для викладання змісту, обговорення роботи, запитання учасників та учасниць,  застосування інтерактивних методів для найкращого засвоєння знань,  умінь і навичок, які можна буде використати при розгляді відповідної категорії справ.

Наступне обговорення стану підготовки тренінгу буде проведено 30 квітня цього року.