Національна школа суддів України

Онлайн підготовка працівників апаратів адміністративних судів

23–25 червня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку помічників суддів і консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Учасників та учасниць підготовки привітали директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець і голова Миколаївського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Віталій Брагар, який ознайомив слухачів і слухачок з особливостями провадження у справах за адміністративними позовами суб’єктів владних повноважень про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання.

Суддя цього ж суду Ганна Лебедєва провела інтерактивні лекції щодо особливостей провадження у справах із приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби, приватного виконавця, а також щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інших суб'єктів владних повноважень

Суддя Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Елла Катаєва розповість про підстави і порядок досудового врегулювання спорів за допомогою судді та особливості розгляду спорів щодо надання статусу біженця та додаткового захисту

Суддя Південно-західного апеляційного господарського суду, очільниця Комітету з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України Галина Діброва ознайомить помічників суддів з їхнім правовим статусом, надасть роз’яснення щодо трудових відносин із працівниками патронатної служби.

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Оксана Бойко зосередить увагу на порядку подання до суду електронних доказів, їх дослідженні та оцінці.

Особливості розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” розгляне  зі слухачами та слухачками адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Інтерактивну лекцію з українського ділового мовлення й мистецтва правового письма проведе доцентка, старша викладачка кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидатка філологічних наук Анастасія  Кісельова.

Заступниця голови П’ятого апеляційного адміністративного суду, кандидатка юридичних наук Ніна Вербицька запропонує до обговорення актуальні питання застосування податкового законодавства з урахуванням практики ВС КАС.

Адвокатка Катерина Кармазіна розповість про докази в адміністративному судочинстві та обов’язок доказування й роль суду у процесі отримання доказів.