Національна школа суддів України

Онлайн підготовка суддів у сфері застосування електронних доказів

24 березня 2020 року на каналі Національної школи суддів України відбулася YouTube-трансляція відеолекції для суддів апеляційних адміністративних судів на тему “Застосування електронних доказів в адміністративному судочинстві”.

Відеолекцію для суддів з приміщення Національної школи суддів України провів Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, директор навчального курсу для суддів щодо протидії кіберзлочинності та застосування електронних доказів, к.ю.н.

У фокусі відеолекції були питання природи електронних доказів, їх видів та джерел здобуття таких доказів, аналізу чинного процесуального законодавства та існуючої судової практики Верховного Суду (справи адміністративного судочинства) щодо оцінки електронних доказів, викликів інформаційного суспільства і сучасних загроз у кіберпросторі.

За проведенням відеолекції онлайн слідкували партнери Національної школи суддів України з Проекту Ради Європи з боротьби з кіберзлочинами “CyberEast”. Так, очільник Проекту Гіоргі Джохадзе високо оцінив зусилля Національної школи суддів не зупиняти навчання для суддів в період загальноєвропейського карантину, а опановувати нові онлайн можливості для забезпечення безперервності освітнього процесу. Він запевнив, що очна співпраця Проекту з Національною школою суддів України продовжиться за першої ж можливості, а у віртуальній співпраці ми вже розпочали якісно новий конструктивний етап роботи!

На завершення відеолекції Олександр Іщенко побажав всім, хто був на зв’язку, міцного здоров’я та нервів, а всім людям – якнайшвидшого повернення до звичного ритму життя та гармонії.