Національна школа суддів України

Онлайн розроблення курсів для суддів з питань захисту права власності

19 травня 2020 року  Національна школа суддів України провела онлайн обговорення між розробниками підготовлених матеріалів тренінгу для суддів “Актуальні питання розгляду справ про захист права власності”. Онлайн засіданням модерувала  координаторка блоку цивільного судочинства, суддя у відставці Лілія Гуцал.

Судді Андрій Гаврищук, Андрій Нижний та Олена Лещенко, які відряджені для роботи в  Національній школі суддів України, презентували підготовлені інтерактивні заняття, у процесі яких будуть висвітлені  питання про застосування національними судами статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини; особливості розгляду справ про набувальну давність; способи захисту права власності, тощо.

Під час обговорення викладачка–координаторка Тамара Закревська надала свої рекомендації щодо особливостей створення дистанційних курсів і було визнано доцільним створення дистанційного  курсу для суддів про захист права власності.

Очільниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова  визначили завдання для продовження розроблення аудиторних і дистанційних курсів, а також строки їх виконання.