Національна школа суддів України

Онлайн-тренінги для підвищення професійного рівня суддів

17 травня 2021 року Національна школа суддів України розпочала тижневу онлайн–підготовку суддів місцевих загальних  судів.

Відкрив тижневу онлайнову підготовку директор Чернівецького регіонального відділення  Анатолій Огородник.

Заняття із  суддями розпочалися тренінгом “Проблемні питання єдності судової практики. Інститут права власності в Україні: захист у порядку цивільного судочинства”. Його розпочала викладачка–координаторка відділу підготовки викладачів (тренерів)  Олена Умнова, яка визначила мету тренінгу: поглибити знання суддів і сформувати в них  уміння та навички визначення

-особливостей розгляду позовів про захист права власності

-актуальних питань, що виникають при визначенні ефективного способу захисту порушеного права, конкуренції позовів, та пошук шляхів їх вирішення;

 -окремих аспектів вирішення цивільних справ про захист спільної власності.

До проведення тренінгу залучено: суддю Конституційного Суду України  Галину Юровську, суддів Андрія Гаврищука, Андрія Потапенка, Андрія Нижнього, Віру Гайдук і провідну наукову співробітницю відділу підготовки викладачів (тренерів)  Ольгу Прудку.

Із суддями буде проведено також  тренінг “Особливості провадження щодо  кримінальних проступків”.   

Для професійного вдосконалення роботи суддів корисною буде презентація судді Інни Білоус щодо відповідальності  за   корупційні   правопорушення   та правопорушення, пов’язані з корупцією.

Викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету  імені Юрія Федьковича, кандидат філологічних наук Ігор Грималовський розповість суддям про зміни та доповнення в українському правописі.

Суддя Аліна Федіна ознайомить із правовими позиціями, які викладені в рішеннях Європейського суду та набули статусу остаточних.