Національна школа суддів України

Онлайн зустріч представників проєктів міжнародної допомоги у сфері верховенства права

2 грудня 2020 року відбулася чергова онлайн зустріч представників проєктів міжнародної технічної допомоги, які працюють в Україні для підтримки судової реформи та зміцнення верховенства права, організована за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя”. Від Національної школи суддів України у зустрічі брали участь працівниці відділу міжнародного співробітництва Вікторія Семенюк та Тіна Міндрул.

Вже традиційно основними учасниками цього заходу були представники посольств, офісів та проєктів USAID, Ради Європи в Україні, Представництва Європейського Союзу, Координатора проєктів ОБСЄ й інших донорських організацій.

На зустріч також було запрошено Мааіке де Ланген, керівницю Програми з Правосуддя для Всіх Міжнародної експертної групи за мирне, справедливе та інклюзивне суспільство Центру з міжнародної співпраці Університету Нью-Йорку, яка виступила з презентацією щодо людиноцентричного підходу до правосуддя. Тему продовжила Валентина Мудрік, радниця з питань роботи з громадянським суспільством Програми USAID “Нове правосуддя”, розповівши про ініціативу впровадження людиноцентричного підходу до правосуддя в Україні, включно з її цілями, заходами та очікуваним результатом.

У ході зустрічі партнери поінформували представників донорських проєктів про поточну та заплановану діяльність своїх установ у питанні зміцнення верховенства права, а також визначили подальші шляхи співпраці за окремими напрямками.