Національна школа суддів України

Оновлення дистанційного курсу “Комунікації в судовій діяльності”

23 липня 2020 року відбулось засідання робочої групи розробників дистанційного навчального курсу “Комунікації в судовій діяльності” для прессекретарів та відповідальних за зв’язки з громадськістю місцевих та апеляційних судів (в онлайн форматі). Із вітальним словом до розробників звернулась Марина Самофал, в. о. начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування та подякувала за тривалу, ефективну співпрацю з Національною школою суддів України й готовність працювати над удосконаленням дистанційного курсу.

У засіданні взяли участь головний спеціаліст відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Ольга Кузьміна; журналіст інформагентства “Нова Доба”– автор і керівник проекту “Юридична грамотність на щодень” Юлія Баранько; головний спеціаліст із забезпечення зв'язків з громадськістю Івано-Франківського апеляційного суду Людмила Безусова-Попович; начальник управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Надія Бойко; головний спеціаліст відділу комунікацій та  правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олена Волошко; викладачка Львівського РВ НШСУ, членкиня Національної спілки журналістів Ольга Давид; головний спеціаліст із забезпечення зв'язків з засобами масової інформації П'ятого апеляційного адміністративного суду Лариса Крутень та головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Кравчук.

Під час засідання робочої групи учасники обговорили зміни до структури курсу, пропозиції щодо оновлення лекційних матеріалів та практичних завдань модулів “Прессекретар – ключова фігура в налагодженні ефективної комунікації судів з громадськістю. Нормативно-правові засади діяльності”, “Налагодження ефективної співпраці суду з масмедіа: моніторинг медіапростору, медіакарта, вебсайт суду”, “Комунікаційна стратегія і план дій. Організація та проведення заходів у суді”, “Основи підготовки масмедійних текстів”, “Медіасупровід справ, які викликають суспільний інтерес. Резонансні справи. Дії під час кризи”, “Комунікація суду в соціальних медіа”.

На завершення засідання розробники розподілили завдання щодо доопрацювання окремих матеріалів дистанційного навчального курсу та узгодили терміни їх підготовки.