Національна школа суддів України

Оновлення матеріалів навчального курсу з особливостей розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством

26 жовтня 2020 року Національною школою суддів України спільно з ГО Ла Страда – Україна проведено онлайн зустріч розробників та викладачів навчального курсу Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством. Вказаний захід організовано з метою обговорення щодо оновлення матеріалів навчального курсу, розробленого та апробованого у 2018 році.

Президентка ГО Ла Страда-Україна Катерина Черепаха наголосила на важливості доопрацювання навчальних матеріалів та проведення запланованих раніше апробацій курсу, оскільки результати дослідження DCAF та ГО Ла Страда – Україна, висвітлені у Моніторингу ситуації реагування системи правосуддя на вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі: 2019, свідчать про те, що проблема насильства в сім’ї й досі залишається дуже актуальною для нашої країни. Крім того, вже суддями напрацьовано судову практику з відповідних питань та є перше рішення Європейського суду з прав людини.

Під час засідання обговорили, які матеріали курсу потребують оновлення, проблемні питання, які виникають під час розгляду даної категорії справ та  визначились із темами лекцій, які слід додати до матеріалів. Також, враховуючи введені карантинні заходи, дискутували щодо можливості переведення розроблених матеріалів в онлайн формат.