Національна школа суддів України

Оновлення та модернізація навчальних технологій у підготовці суддів, обраних на посаду судді безстроково

19–23 жовтня 2015 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку  суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

Для проходження підготовки прибуло 79 суддів місцевих загальних судів Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Відкрила підготовку директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик. Під час свого виступу директор звернула увагу слухачів на те, що у процес підготовки суддів Національною школою суддів України втілюються новітні методи та технології викладання. Заняття буде проведено  не тільки у вигляді лекцій, а із застосуванням презентацій Power Point,  міні-лекцій та мозкових штурмів, кейс-стаді, дискусій та обговорень окремих тем тощо.

Під час підготовки викладач Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров вивчить із суддями основи українського ділового мовлення.

Суддя Апеляційного суду Харківської області,  член Ради суддів України Алла Котелевець обговорить актуальні питання застосування земельного законодавства з наступним вирішенням ситуативних завдань. Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал  та суддя Апеляційного суду Харківської області Олександр Курило розглянуть новели антикорупційного законодавства України та міжнародні стандарти в цій галузі.

У рамках підготовки суддів, обраних на посаду судді безстроково, заплановано проведення двох тематичних тренінгів на теми: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практика Європейського  суду з прав людини при здійсненні правосуддя (цивільна частина)” та “Докази і доказування у кримінальному проваджені в суді першої інстанції”.

Повний текст програми підготовки суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково, розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.