Національна школа суддів України

Опанування знаннями й навичками в режимі онлайн

З 8 по 10 вересня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України проводило підготовку старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих (окружних) та апеляційних судів  у режимі онлайн.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав учасників підготовки, зауваживши, що програма триденної підготовки розроблена з урахуванням запитів слухачів.

Помічниця судді Приморського районного суду м. Одеси Ольга Лещенко обговорила зі слухачами статус старших секретарів та секретарів місцевих  та апеляційних судів,  їхніх прав та обов’язків та інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах, що діє з 01.01.2020 року, зі змінами.

Адвокатка Катерина Кармазіна опрацювала зі слухачами новели антикорупційного законодавства України та практичні аспекти деклараційної кампанії 2020.

Щодо організації прийому, реєстрації та розподілу кореспонденції, що надійшла до суду, провела лекцію заступниця керівника апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Ольга Усенко. Крім того, Ольга Усенко ознайомила учасників з процедурою отримання та реєстрації документів під час виборчого процесу та змінами у виборчому законодавстві.

Психологиня Маргарита Журавльова провела лекцію з презентацією, переглядом відео та практичними порадами щодо психологічних особливостей комунікативної компетенції, познайомила з техніками безконфліктного спілкування та керування конфліктом, а також із психологічними прийомами при спiлкуваннi з агресивно налаштованими відвідувачами суду.

Інтерактивні лекції з українського ділового мовлення, щодо змін в українському правописі та типових помилок ділового листування провела завідувачка сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Людмила Шматоваленко.

Адвокат Андрій Фальковський роз’яснив учасникам принципи розмежування звернень та запитів відповідно до  Закону України “Про звернення громадян” та Закону України  “Про доступ до публічної інформації”.

За результатами підготовки було проведено анкетування, результати якого показали зацікавленість, активність учасників та їхню вдячність викладачам за змістовні лекції на актуальні теми.