Національна школа суддів України

Опанувати страх, щоб діяти ефективно

18 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Навички психологічної та домедичної допомоги у вимірах війни”.

Захід організовано та проведено спільно Львіським, Одеським та Чернівецьким  регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, відкриваючи семінар  підкреслила, що він має на меті поглибити знань і навички суддів та працівників апаратів судів у використанні психологічних захисних механізмів при сприйманні новин про воєнні події, а також набути навиків надання домедичної допомоги при пораненні уламками, чи внаслідок обстрілу.

Володимир Пироговський, директор Одеського регіонального відділення, у вітальному слові подякував колегам із Львівського та Чернівецького регіональних відділень за співпрацю та зауважив, що враховуючи кількість учасників онлайн-семінару можна бути певним, що висвітлювані питання є вкрай актуальними.

Керівник Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник зазначив, що слухачі гарно відгукуються про заходи, що проводяться Національною школою суддів України в цей непростий час, бо багато з нас перебуває зараз в стані стресу і нам потрібно навчитися жити в сьогоднішніх реаліях.

До проведення навчання було залучено заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктора психологічних наук Андрія Маслюка та  начальника  Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Під час онлайн–семінару слухачі обговорили дії під час сигналу тривоги в умовах воєнного стану та правила надання домедичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу.

Життя у людей під час війни змінюється і увесь цей час психіка людини перебуває в умовах стресу та піддається величезній напрузі. За таких умов важливо розуміти, що відбувається та вміти впоратися з цим. Тому, одне із питань програми заходу присвячено  “психологічній аптечці” в умовах воєнного стану.