Національна школа суддів України

Опрацювання тренерами курсу програми “Інтернет та права людини”

07-11 грудня 2015 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з програмою Ради Європи та Європейського Союзу Зміцнення інформаційного суспільства в Україні проводить тренінг для викладачів (тренерів) на тему: Інтернет та права людини.

Вітальними словами тренінг відкрили начальник відділу міжнародного співробітництва Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова, операційний керівник Офісу Ради Європи в Україні Алессандро Саваріс та радник з політичних питань Делегації ЄС в Україні Танел Танг.

Для проведення тренінгу викладачами запрошено доктора права, професора міжнародного права на факультеті права і адміністрування в Університеті міста Лодзь (Польща) Йоанну Кулєшу, магістра права, практикуючого адвоката і здобувача наукового ступеня доктора права в Університеті Тарту (Естонія) Кармен Турк, кандидата юридичних наук, доцента кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрія Пазюка.

Розпочався захід з ознайомлення тренерів з екосистемою Інтернету. Наступний модуль присвячений питанням прав людини в Інтернеті. Викладач розкрив актуальні питання щодо позитивних зобов’язань держави і ролі приватних осіб в Інтернеті, верховенства права і застосування обмежень прав людини, застосування практики Європейського Суду з прав людини та тлумачення ЄКПЛ. Опрацьовуючи наступний модуль, викладач зупиниться на доступі до Інтернету як праві людини або громадянському праві. Важливими та актуальними для тренерів є модулі: “Свобода вираження та інформації”, “Свобода зібрання та об’єднання”, “Приватність і захист персональних даних”. Підвищенню професійної компетентності тренерів сприятимуть доповіді з питань кібербезпеки і кіберзлочинності та засобів правового захисту. В ході заходу тренери вирішували практичні завдання.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення тренінгу кожному тренеру, який пройде підготовку, буде видано Сертифікат Національної школи суддів України.

 

Фотогалерея