Національна школа суддів України

Оптимізація роботи спеціалістів із питань кадрового діловодства

26–30 жовтня 2020 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку спеціалістів із питань персоналу місцевих (окружних) та апеляційних судів.

Заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник привітала слухачів, ознайомила з програмою, представила викладачів та розповіла про особливості проведення підготовки в онлайн режимі.

У ході навчального заходу слухачі прослухають лекції доцента кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидата філологічних наук Неонілли Баракатової, яка розповість про особливості правопису із врахуванням змін і доповнень до сучасного ділового стилю та етики ділового мовлення, обговорить з учасниками підготовки застосування основних правил української мови з метою запобігання помилок під час ділового листування.

Головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Віра Гайдук ознайомить з  особливостями розгляду цивільних справ щодо позбавлення батьківських прав та оспорювання батьківства.

Суддя Вікторія Самсонова зосередить увагу на змінах у Сімейному кодексі України щодо сплати аліментів на дитину.

Суддя Ірина Єдаменко розгляне особливості судового розгляду трудових спорів і зупиниться на питаннях дисциплінарної відповідальності державних службовців.

Цікавими та пізнавальними будуть інтерактивні лекції про забезпечення готовності суду до роботи в надзвичайних ситуаціях, які проведе суддя Олена Панченко.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас розповість про засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апаратів судів і шляхи формування ефективної команди, надасть корисну інформацію щодо спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду і людьми з особливими потребами.

Загальні правила ведення судового діловодства і вимоги до оформлювання документів відповідно до ДСТУ 4163-2003 висвітлить суддя Ганна Майна.

Суддя Дмитро Парфьонов обговорить зі слухачами підстави та порядок розірвання трудового договору, порядок надання соціальних відпусток, особливості патронатної служби.

Головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін розкриє питання ведення кадрового діловодства в суді, розповість про ведення особових справ державних службовців за оновленою формою, затвердженою наказом НАДС від 19.05.2020 № 77-20, надасть практичні рекомендації стосовно проведення щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Суддя Максим Таус розкриє перспективи подальшого реформування судової системи України.

Актуальними будуть виступи судді Наталії Щербини про взаємодію судів із засобами масової інформації та громадськістю, а також про реалізацію проєкту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу і використання електронно-цифрового підпису.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.