Національна школа суддів України

Оптимізація судів: обговорення актуальних питань

6 грудня 2018 року в місті Вижниці на Буковині Чернівецьке регіональне відділення  розпочало проведення  дводенного семінару для  працівників місцевих судів з метою підвищення рівня іхньої кваліфікації: “Організація роботи служби управління персоналом у судах під час реорганізації судів”.

У цьому семінарі беруть участь представники апаратів судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрили семінар директор регіонального відділення Анатолій Огородник, начальник відділу по роботі з персоналом Олег Цимбалюк і  заступник начальника ТУ ДСА України в Чернівецькій області Павло Тюфтій.

Олег Цимбалюк  у ході заняття детально зупинився  на організації роботи кадрової служби та новій кадровій політиці в ланках судової влади.

 Доповідь заступника начальника ТУ ДСА України в Чернівецькій області Павла Тюфтія присвячена основним аспектам Стратегії  реформування   судоустрою,  судочинства   та  суміжних  правових  інститутів на 2015–2020  роки, напрямкам  реформування судової системи, повноваженням Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь.

Програмою семінару передбачено обговорення низки актуальних питань, які виникають  у процесі проходження державної служби в судах відповідно до положень  Закону України “Про  державну службу”, яке буде  модерувати головний спеціаліст міжрегіональнрого управління Національного агентства України з питань державної служби в Чернівецькій, Івано–Франківській  та Тернопільській областях Тетяна Лукащук.

У роботі семінару бере участь заступник начальника управління–начальник відділу з питань персоналу управління персоналом та нагород апарату  Чернівецької обласної  державної адміністрації Віра Козар,  яка разом зі слухачами  та слухачками обговорить практику організації проведення  конкурсу  на зайняття вакантної посади в  державних органах і судах.

Предметом обговорення на семінарі є визначення структури та штатного розпису в новоутворених судах, утворення структурних підрозділів апаратів судів. Заступник керівника апарату  Апеляційного суду  Хмельницької області Наталія Гуменюк детально аналізує зазначені аспекти.

Працівники апаратів судів беруть участь в обговореннях і дискусіях та отримують вичерпні відповіді на всі запитання, які дотичні до теми семінару, а також діляться враженнями та висловлюють свої побажання й  пропозиції.