Національна школа суддів України

Організація діяльності секретарів суду

7–11 вересня  2015 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку   старших секретарів та секретарів апаратів місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 17 працівників апаратів судів.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області судової  Онуфрія  Колотила, Степаниду Підгорну, Валентину Чупікову, Ігоря  Лисака та  суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.

Під час підготовки Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою  організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та  проведе комунікаційний практикум. 

Про використання технічних засобів у роботі суду та фіксування судового процесу розповість керівник регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів Юрій Желик.

Ігор Лисак поділиться навичками відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати.

Окрім того,  для проведення підготовки запрошено  керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана та заступника начальника  ТУ ДСА України в  Чернівецької області Павла Тюфтія. Іван Сорохан розгляне зі секретарями питання щодо психології діяльності працівника апарату суду, а Павло Тюфтій розповість про  дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих загальних та апеляційних  судах  та про загальні правила ведення судового діловодства.

Повний текст програми підготовки  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.