Національна школа суддів України

Організація інформаційної безпеки у судах

5–9 жовтня 2020 року Національна школа суддів України проводить на платформі дистанційного навчання онлайн підготовку керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників структурних підрозділів місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Підготовку відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак, який повідомив учасникам, що, зважаючи на продовження карантинних заходів, Національна школа суддів України докладає максимум зусиль для забезпечення безперервності навчального процесу працівників апаратів судів  в онлайн режимі.

Підготовку розпочне заступник начальника відділу судової статистики, діловодства та архіву суду Державної судової адміністрації України Лариса Усачова, яка ознайомить учасників підготовки із особливостями та проблемними питаннями застосування положень Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах, зокрема, зі змінами, унесеними наказом ДСА України № 248 від 03.06.2020.

Заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький висвітлить актуальні питання електронного судочинства з урахуванням реального стану застосування ЄСІТС та перспектив впровадження системи в найближчий час.

Надзвичайно актуальними будуть заняття головного спеціаліста ДСА України Сергія Каземірова щодо основ мобілізаційної підготовки та мобілізації, організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації у судах. 

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук ознайомить слухачів із загальними засадами антикорупційної політики та актуальними питаннями запобігання  корупції, зосередивши окрему увагу на принципах роботи системи електронного декларування та типових помилках, що виникають при заповненні та подачі електронних декларацій.

Про особливості та зміни в Українському правописі, нові стандарти службового листування слухачам розповість головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова  обговорить психологічні особливості комунікативної компетенції та надасть дієві рекомендації щодо побудови внутрішньої комунікації в колективі суду та створення сприятливого психологічного клімату.

Під час навчання слухачі матимуть можливість удосконалити свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків. Учасники зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки слухачі отримають сертифікати.