Національна школа суддів України

Організація обліково-статистичної роботи в судах

17–19 березня 2021 року Національна школа суддів України на платформі дистанційного навчання проводить онлайн-підготовку та підвищення рівня кваліфікації спеціалістів судової статистики місцевих (окружних) та апеляційних судів.

Начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак відкрив підготовку, привітав учасників та ознайомив з порядком проходження онлайн-підготовки і включеними до програми питаннями.

Під час підготовки начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Волинського апеляційного суду Тетяна Потапчук презентує основні правила організації обліково-статистичної роботи та звітності в судах, детально зупиниться на порядку ведення та заповнення обліково-статистичних карток на кожній стадії судового розгляду, зосередить увагу на особливостях формування статистичної звітності в автоматичному режимі.

Продовжить тему автоматизованого формування та обробки судової звітності начальник відділу супроводу онлайн-сервісів департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль, який ознайомить слухачів із роботою модулю ЄСІТС “Судова статистика” та продемонструє алгоритми побудови статистичних звітів  у КП “Д-3”.

Директор Академії фінансового моніторингу, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук запропонує для обговорення зміни в антикорупційному законодавстві для державних службовців та актуальні питаннями запобігання  корупції, висвітлить практичні аспекти заповнення електронних декларацій державними службовцями.

Про порядок складання різних форм звітності, методику визначення базових показників роботи суду та особливості здійснення перевірки спеціалістами судової статистики зазначених даних, складання довідок про середню тривалість виготовлення вмотивованого судового рішення та методологію проведення узагальнення й аналізу судової практики учасники підготовки дізнаються з виступу начальника відділу аналітично-статистичної роботи Хмельницького апеляційного суду Тетяни Гребелюк.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів Анжеліка Фарафонова надасть практичні поради щодо розвитку навичок саморегуляції та рекомендації щодо методів керування стресом як протидії професійному вигоранню. 

У ході підготовки слухачі удосконалять свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обміняються досвідом, отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.

Після завершення підготовки кожен учасник отримає Сертифікат Національної школи суддів України.