Національна школа суддів України

Організація роботи державних службовців в судах в умовах воєнного стану

20–23 травня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Одеським регіональним відділенням проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів, консультантів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у програмі “Zoom”.

Захід відкрила заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК, яка розповіла слухачам про особливості проведення підготовки в режимі онлайн, ознайомила з програмою чотириденного навчання, викладацьким складом і регламентом роботи, а також закликала бути активними під час обговорення актуальних питань.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна ЗОЛОТНІКОВА побажала учасникам успіхів в отриманні знань та підвищенні свого професійного рівня.  

Професор кафедри цивільного, господарського та екологічного права Національного технічного університету “Дніпровська політехніка”, доктор юридичних наук, професор Ганна БЛІНОВА розповість про практику застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців, зосередить увагу слухачів на відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, обговорить правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя, а також зупиниться на проблемних питаннях е-декларування в умовах воєнного стану.

Директор відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олени МІЛІЄНКО висвітлить успішний досвід роботи клієнтоорієнтованих судів заради покращення ефективності здійснення правосуддя і зміцнення авторитету судової влади України.

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Валентина МАЛІНОВСЬКА поінформує слухачів про умови проходження державної служби в судах і вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади державної служби в апараті суду; розгляне особливості трудових відносин в умовах воєнного стану.

Начальник відділу з питань персоналу управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Яна УСЕНКО роз’яснить учасникам порядок, умови та особливості проходження щорічного оцінювання результатів службової діяльності державного службовця і обов’язок працівників апаратів судів неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки.

Помічник судді Одеського апеляційного суду Юлія БОНДАРЕНКО проведе огляд інновацій у судочинстві, новел кодексів та змін законодавства.

Заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена РОЗУМНЯК надасть практичні поради про здійснення діловодства в судах щодо документів, що містять службову інформація з грифом “Для службового користування”, “Таємно”, “Цілком таємно”,  Літер “М”, Літер “К”, Літер “СІ”.

З лекції керівника регіональної служби підтримки в Тернопільській області ДП “Інформаційні судові системи” Миколи ОЛІЙНИКА учасники дізнаються про тонкощі роботи з поштовими реєстрами в КП “Д-3”, “ДСС” і практичного використання кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ігор ЧОРНИЙ розкриє важливі моменти щодо кібербезпеки і захисту персональних даних у суді та у повсякденному житті.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Юлія ФЕЩЕНКО поділиться практичною інформацією про застосування комплексу методів і технік для ефективного управління часом з метою побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

Цікавою для учасників буде лекція керівника апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольги ПАСІЧНИК щодо запровадження сервісів для вразливих груп населення і особливості комунікації з учасниками бойових дій; особами, які отримали поранення або психологічні травми внаслідок бойових дій.

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Ганна КАДНИКОВА запропонує для обговорення гендерні аспекти в роботі суду і на прикладах життєвих ситуацій ознайомить учасників з проявами гендерних стереотипів.

Під час лекції суддя Авдіївського міського суду Донецької області, доктор філософії в галузі знань “Право” Олена ПАНЧЕНКО належну увагу приділить роботі суду в умовах збройної агресії рф проти України і розповість про порядок дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях.

Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук, доцент Андрій МАСЛЮК надасть рекомендації слухачам для відновлення життєстійкості в умовах війни, поглибить знання учасників з питань профілактики небажаних негативних станів і проведе відпрацювання практичних вправ, які допомагають стабілізувати себе під час стресу.

            Після успішного завершення підготовки слухачі отримають електронну форму Сертифіката НШСУ.

Програма навчального заходу розміщена на сайті НШСУ в розділі “Підготовка працівників апаратів суддів”.