Національна школа суддів України

Організація роботи секретарів судових засідань з електронною справою

2–4 листопада 2020 року Національна школа суддів України проводить на платформі дистанційного навчання онлайн підготовку секретарів судового засідання місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Заступник начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Валентина Борисенко відкрила підготовку, привітала учасників навчального заходу та ознайомила з порядком проходження онлайн навчання і вкюченими до програми питаннями.

Розпочнеться навчання з виступу професора кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцента Ростислава Марчука, який ознайомить учасників підготовки із загальними засадами антикорупційної політики та актуальними питаннями запобігання  корупції, зосередивши особливу увагу на останніх змінах, що відбуваються у антикорупційному законодавстві.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко запропонує для обговорення питання управління часом та основ тайм-менеджменту, організації роботи секретаря судового засідання для ефективного та своєчасного виконання своїх посадових обов’язків. Окремо доповідач зупиниться на питаннях організації роботи працівників апарату суду в умовах карантину.

Надзвичайно актуальними будуть відеолекції начальника відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП «Інформаційні судові системи» Вадима Коваля, який запропонує для вивчення питання порядку роботи в електронному кабінеті секретаря судового засідання, зокрема, сканування, прикріплення документів, відеофайлів та файлів різних форматів, надсилання повісток, повідомлень та процесуальних документів учасникам судового процесу та проблемні питання цього процесу. Особливу увагу викладач приділить особливостям роботи в ЄСІТС, зокрема, в підсистемі «Електронний суд», модулях «Електронне діловодство» та «Модуль автоматизованого розподілу».

Про особливості та зміни в Українському правописі, нові стандарти службового листування слухачам розповість головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова  обговорить з учасниками підготовки психологічні особливості комунікативної компетенції, надасть рекомендації щодо використання у роботі технік безконфліктного спілкування та керування конфліктами.

Під час навчання слухачі матимуть можливість удосконалити свої знання та практичні навички необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків. Учасники зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки слухачі отримають сертифікати.