Національна школа суддів України

Організація роботи щодо військового обліку в судах

19-20 вересня 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з ТУ ДСА України в Дніпропетровській області проводиться підготовка 104 працівників апаратів місцевих судів на семінарі на тему: “Актуальні та проблемні питання ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних у судах”.

У вітальному слові начальник ТУ ДСА в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва підкреслила важливість проведення семінару для працівників апаратів місцевих судів, відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних, за бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час та подякувала першого проректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимира Ковбасу за надану можливість провести семінар у приміщенні ДДУВС.

Голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач подякувала учасникам семінару, які приїхали із Дніпропетровської, Полтавської, Сумської і Луганської областей і побажала успіхів в отриманні знань і практичних порад від фахівців.

Начальник відділу військового обліку та бронювання мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Олександр Правдивець привітав слухачів і висловив думку про актуальність і доцільність проведення вищезазначеного заходу для працівників апаратів місцевих судів, відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних.

На початку семінару головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров окреслив мету і основні завдання семінару, а також ознайомив учасників з регламентом роботи дводенного семінару і викладацьким складом.  

Протягом першого дня Сергій Каземіров зупиниться на вимогах законодавчих та нормативно-правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, організації та ведення військового обліку, а також  розповість про основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади; ознайомить учасників семінару зі звітом про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій за 2017 рік; розгляне загальні вимоги щодо звітів за 2018 рік і завдання, визначені дорученням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України про переоформлення (оформлення) відстрочок військовозобов’язаним.

Головний спеціаліст із захисту інформації Державної судової адміністрації України Юрій Науменко обговорить зі спеціалістами положення основних законодавчих та нормативних документів з інформаційної безпеки та зосередить увагу на відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Про організацію роботи військового комісаріату з відповідальними особами з питань військового обліку та бронювання військовозобов’язаних розповість т. в. о. начальника управління персоналу – заступник начальника штабу оперативного командування “Схід”, полковник Анатолій Пікало і начальник відділу військового обліку та бронювання Дніпропетровського ОВК, підполковник Сергій Коробєйніков.

На завершення першого дня семінару буде проведений круглий стіл щодо обговорення проблемних питань за напрямком організації та ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних, на якому учасники семінару обміняються досвідом і отримають знання про обов’язки відповідальних осіб за ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних.

Другий день семінару буде проведений за окремою програмою. Учасники семінару матимуть можливість ознайомитися з порядком проходження військової служби військовослужбовцями та їх військово-обліковими документами, з військовими посадами і військово-обліковими спеціальностями, з військовими званнями тощо.  

Після закінчення навчання, з метою зворотного зв’язку, відбудеться анкетне опитування учасників щодо якості проведеного семінару.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.