Національна школа суддів України

Організація роботи судової статистики

17 листопада  2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для спеціалістів судової статистики місцевих та апеляційних судів на тему: “Організація роботи судової статистики”.

Мета семінару –  підвищення професійного рівня працівників судів щодо покращення навиків організації роботи судової статистики.

Для проведення семінару викладачами запрошено працівників відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики ТУ ДСА України в Одеській області – начальника відділу Інну Акбарову, заступника начальника відділу Наталію Марцинкевич, головних спеціалістів Інну Кузьменко та Інну Торган.

Розпочала семінар Інна Акбарова  з розгляду загальних правил ведення діловодства й архівної справи в судах. Викладач розповіла про електронно-цифровий підпис, законодавство і порядок його використання  в суді та ознайомила слухачів з інформаційно-телекомунікаційною системою “Електронний суд”.  

Окрім того, під час семінару слухачі разом із Наталією Марцинкевич  детально зупиняться на вивченні  видів статистичних звітів та порядку їх складання. Інна Кузьменко ознайомить з особливостями заповнення статистичної картки на особу, щодо якої  судом розглянуто кримінальну справу, та зі статистичною звітністю окремих форм.  На завершення семінару Інна Торган розповість про організацію роботи зі зверненнями громадян, специфіку розгляду заяв, скарг, пропозицій громадян у суді. Також слухачі закріплять теоретичний матеріал практичними завданнями та напрацюваннями в малих групах.