Національна школа суддів України

Організаційна нарада щодо підготовки суддів Верховного Суду

2 вересня 2020 року під головуванням проректора з науково-дослідної та науково-методичної роботи Наталії Шукліної відбулася нарада робочої групи з організації підготовки суддів Верховного Суду.

Учасники наради обговорили підходи до формування програм підготовки, які опрацьовуються для кожного з касаційних судів у складі Верховного Суду. Програми міститимуть загальний блок – питання, які включатимуться у програми для всіх касаційних судів, а також  тематику, притаманну специфіці судів кожної юрисдикції.

Значна увага була приділена обговоренню форм і методів навчання, залученню провідних українських та міжнародних експертів, а також потенціалу проектів міжнародної технічної допомоги.  

В ході наради було визначено координаторів Національної школи суддів України, які відповідатимуть за програму та здійснення підготовки суддів у касаційних судах за конкретною спеціалізацією, а також план роботи групи та завдання для кожного із учасників.

До складу робочої групи увійшли:

Іван Балаклицький, начальник відділу  підготовки суддів;

Любов Гончар, суддя Вищого адміністративного суду України;

Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування;

Олександр Коротких, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів);

Олександр Кравчук, головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування;

Галина Прокопанич, головний науковий  співробітник Тестологічного центру;

Тетяна Пустовойтова, начальник відділу міжнародного співробітництва;

Михайло Цуркан, заступник директора Тестологічного центру.

Наступна зустріч робочої групи з обговорення проектів програм запланована на 11вересня.