Національна школа суддів України

Основи безконфліктної взаємодії

20 вересня 2019 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апарату Господарського суду Одеської області на тему: “Психологічні засади запобігання конфліктів у діяльності працівника апарату суду”. 

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів і представив викладача – керівника Бюро психологічних досліджень, кандидата психологічних наук, психотерапевта Маргариту Журавльову.

У ході семінару учасники дізналися про основи безконфліктної взаємодії та соціальні ролі. Корисним для практичного використання було знайомство з технологією управління конфліктами та техніками протидії маніпуляціям. Під час виконання практичних завдань учасники семінару змогли відчути емоції всіх діючих осіб конфліктної ситуації. Маргарита Журавльова виокремила особистісні якості, які допомагають долати стрес та конфлікти, ознайомила з ознаками професійного вигоряння та засобами запобігання стресу. На завершення учасники отримали поради досвідченого психолога.