Національна школа суддів України

Основи ділової української мови та її використання в судовій роботі

Основи ділової української мови та її використання в судовій роботі

5 вересня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ провела підготовку працівників апарату цього суду з питань діловодства та основ ділової української мови.

Для обговорення актуальних практичних питань щодо  оформлення ділових листів, підготовки відповідей різним категоріям адресатів – вищим і центральним органам державної влади; установам, організаціям, їх посадовим особам та громадянам із працівниками апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ зустрілися начальник відділу з питань ведення кадрової роботи та державної служби Державної судової адміністрації України Наталія Оленченко та доцент кафедри культури української мови Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидата філологічних наук Оксана Кабиш.

Під час занять вивчалися такі питання:

– Загальні вимоги до ведення діловодства у вищих спеціалізованих судах. Вимоги до оформлення документів (ДСТУ 4163–2003).

– Основні вимоги до підготовки та оформлення ділових листів. Рекомендації щодо порядку підготовки відповідей різним категоріям адресатів.

         Працівники управлінь, відділів, служб та помічники суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ під час підготовки отримали багато корисних ділових порад, які пригодяться їм у процесі виконання своїх службових обов’язків.

Після закінчення підготовки кожному працівникові апарату, який був на ній присутній, вручено Сертифікат Національної школи суддів України.