Національна школа суддів України

Основи ефективного спілкування у професійній діяльності працівників апаратів судів

18–20 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Проведення підготовки відкрив  начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак.

Заняття розпочалися тренінгом “Основи ефективного спілкування в професійній діяльності працівників апаратів судів: основні аспекти та психологічні особливості”, який проводить провідний науковий співробітник відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Надія Голембієвська. Під час тренінгу слухачки та слухачі опанують механізми побудови ефективного спілкування як всередині колективу, так і з відвідувачами суду, виконають практичні вправи щодо визначення особливостей спілкування основних комунікативних компетенцій, притаманних працівникам апаратів судів та застосуванню технік самостійного опанування.

Надзвичайно інтересним і корисним буде інтерактивне заняття судді Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко щодо правил і методів ефективного використання робочого часу, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

На ситуативних прикладах, аналізуючи надзвичайні події, які відбувалися в судах України за останні роки, Олена Панченко ознайомить з порядком дій працівників апаратів  судів у надзвичайних ситуаціях, сучасними методами й формами роботи, які можуть покращити якість виконання службових обов’язків.

Разом із  головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Оксаною Кабиш слухачі та слухачки навчаться  мистецтву правового письма та процесуального документування, нових стандартів судово–процесуального документування.

Про фінансовий контроль та актуальні питання запобігання та протидії корупції в Україні, особливості роботи системи електронного декларування присутнім розповість  професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Ростислав Марчук.

Начальник відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексій Ніколенко зосередить увагу учасників і учасниць підготовки на особливостях застосування в судовій системі законів України  “Про звернення громадян” та  “Про доступ до публічної інформації”, обговорить їх співвідношення,  випадки зловживання правами на звернення з боку відвідувачів суду та поділиться досвідом вирішення нетипових ситуацій за зверненнями громадян.

Учасники підготовки зможуть подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів, тренерів.