Національна школа суддів України

Основи надання домедичної допомоги

26 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в м. Києві та Київській області тренінг про основи надання домедичної допомоги.

Роботу тренінгу розпочала заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко, яка  ознайомила із програмою тренінгу та представила викладача (тренера) – начальника Департаменту організації безпеки життєдіяльності в Українській Службі Порятунку Івана Павлишина.

У ході тренінгу співробітники Служби відпрацювали алгоритм дій із надання невідкладної допомоги особам у критичних станах, викликаних порушенням роботи серцево–судинної та неврологічної систем (гіпертонічний криз, інсульт, інфаркт,  епілепсія). Окрему увагу було зосереджено на серцево–легеневій реанімації в умовах, що виключають застосування медичних препаратів і спеціалізованого обладнання.

Наприкінці заняття учасники та учасниці тренінгу взяли участь у дискусіях щодо алгоритму дій у різних ситуацій, які виникають у повсякденному житті  та в ході виконання службових обов’язків. Вони отримали фахові поради від професійного тренера Івана Павлишина.