Національна школа суддів України

Основні аспекти стратегії протидії корупції

7 вересня 2017 року проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок узяв участь у першому засіданні міжвідомчої робочої групи з питань підготовки нової Антикорупційної стратегії на 2018–2020 роки, яка сформована на базі Національного агентства з питань запобігання корупції.

У ході засідання голова Національного агентства з питань запобігання корупції – Наталія Корчак представила основну концепцію проекту Закону України “Про реалізацію Антикорупційної стратегії на 2018–2020 роки”, дорожню карту щодо розробки стратегії та матеріали, напрацьовані внутрішньою робочою групою.

Серед пріоритетних засад Антикорупційної стратегії – оцінка рівня корупції та аналіз результатів такого оцінювання, завершення формування антикорупційних органів, вдосконалення законодавчої ініціативи, запобігання корупції на всіх рівнях влади та у приватному секторі, – зазначила Наталія Корчак.

На засіданні робочої групи були присутні представники від міністерств, Національної поліції, Державної фіскальної служби України, Національного антикорупційного бюро України, Служби безпеки України тощо.

Учасники засідання погодилися з тим, що до проекту Антикорупційної стратегії для України на наступні три роки мають бути внесені якісні пропозиції, виконання яких буде максимально реальним, з чіткою конкретизацією тих чи інших корупційних ризиків на майбутнє в кожному з органів державної влади, державних підприємств.

Після надходження, опрацювання та аналізу пропозицій, проект Антикорупційної стратегії ще у вересні 2017 року буде оприлюднений для громадського обговорення.