Національна школа суддів України

Основні аспекти створення та наповнення суддівського досьє

5 листопада 2015 року в місті Львові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України було завершено проведення семінарів для керівників апаратів та спеціалістів кадрової служби на тему: “Порядок ведення суддівського досьє”.

Семінари було проведено 3, 4 та 5 листопада 2015 року спільно з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України,  Державною судовою адміністрацією України  та територіальним управління Державної судової адміністрації України  у Львівській області.

У  семінарах взяли участь 108 керівників апаратів та спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції   Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей.

Під час цих семінарів, які були спрямовані на уніфікацію підходів, методів та організацію роботи щодо наповнення суддівських досьє, слухачі розглянули такі питання:

-  нормативно-правові  акти щодо ведення суддівського досьє;

-  загальний порядок створення суддівського досьє: суб’єкти створення суддівського досьє, порядок передавання інформації, що міститься в суддівському досьє, вимоги до оформлення документів, підготовка реєстрів суддівських досьє, як важливий етап передавання інформації;

-  порядок заповнення окремих розділів при створенні суддівського досьє;

-  статус інформації, яка складає зміст суддівського досьє;

-  роль керівників апаратів судів у процесі ведення суддівського досьє, зокрема інформація та документи, які надаються до Комісії.

Після завершення семінарів усім слухачам, які брали в них участь, було видано Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Оксана Польна).