Національна школа суддів України

Основні завдання судді-спікера

17 листопада 2016 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України у співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу, Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України проводить семінар для суддів-спікерів Донецької та Луганської областей на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”.

Вітальними словами семінар відкрили представник прес-центру судової влади України Ольга Какауліна,  старший радник зі стратегічних комунікацій Консультативної місії Європейського Союзу Вінета Клєйне та директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик,

Під час семінару судді обговорять з експертами основні завдання судді-спікера у сфері налагодження зв’язків зі ЗМІ,  засоби комунікації з прес-секретарем суду та прес-центром  судової влади України.

Програмою навчального заходу передбачено ознайомлення слухачів із основними типами інтерв’ю, різноманітними практиками, що застосовують журналісти під час проведення інтерв’ю. Експерти ознайомлять суддів-спікерів із основами мови тіла, технікою роботи зі складними запитаннями під час інтерв’ю тощо.

Окремий модуль семінару буде присвячено питанню щодо резонансних справ у суді. Лариса Зуєва та Ольга Какауліна звернуть увагу учасників семінару на внутрішні комунікації під час висвітлення таких подій, нададуть рекомендації щодо поведінки судді під час зйомки в судовому засіданні.

Судді-спікери набудуть практичних навичок інтерв’ю на камеру та детально проаналізують з експертом Вінетою Клєйне відеозаписи своїх інтерв’ю.