Національна школа суддів України

Особливості адміністративного судочинства за участі прокурора

17 липня 2020 року Національна школа суддів України провела чергове засідання групи розробників тренінгу для суддів адміністративної юрисдикції “Особливості  адміністративного судочинства за участі прокурора”.

Модерував засідання викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький. Також у роботі групи участь взяли судді окружних адміністративних судів Ірина Верба,  Олена Терлецька, Ангеліна Черникова та старший науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Яворська.

У ході засідання учасники обговорили напрацьовані матеріали теоретичної та практичної частини, зокрема питання правосуб’єктності прокурора за національним законодавством та йdого процесуальний статус, форми та випадки участі прокурора в адміністративному процесі та його процесуальні повноваження в адміністративній справі. Також розробники тренінгу опрацювали європейську практику щодо визначення ролі прокурора в адміністративному судочинстві та підготували практичні завдання.

На закінчення засідання модератор Олександр Терлецький узагальнив напрацювання, закцентувавши на необхідності фіналізації розроблених матеріалів задля подальшого впровадження тренінгу в навчальний процес.