Національна школа суддів України

Особливості комунікативної діяльності судової влади

3–7 жовтня  2016 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку    помічників суддів та консультантів  місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибули 32 працівники апаратів судів.

Відкриваючи підготовку, заступник  директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна  Аілінчій ознайомила слухачів із програмою заходу та побажала ефективних результатів під час проходження навчання.

Для проведення підготовки викладачами запрошено досвідчених суддів Апеляційного суду Чернівецької області  Онуфрія  Колотила, Оксану Струбіцьку,    Ігоря  Лисака, Валентину  Чупікову та             Наталію Височанську.

Під час підготовки Аліна Федіна розгляне із слухачами практику    організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також  проведе комунікаційний практикум, у ході якого слухачі обговорять особливості комунікативної діяльності судової влади та взаємодію з громадськістю.

Ігор Лисак  поділиться навичками  відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподіл судових витрат між сторонами  та застосування Закону України  “Про судовий збір”.

Наталія Височанська розповість про практику застосування норм сімейного та цивільного законодавства при вирішенні майнових спорів між  подружжям (колишнім подружжям).

Галина Станковська ознайомить слухачів  з особливостями судового провадження на підставі двох і більше угод, укладених у одному кримінальному провадженні, щодо особи, обвинуваченої у вчиненні двох і більше кримінальних правопорушень.

Начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла зверне увагу на умови та порядок прийняття на службу; проходження служби в судах; умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення; посадові інструкції помічників суддів та  практичне застосування Положення про помічника судді суду загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України
від 25.03.2011  № 14.

Повний текст програми підготовки  помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.