Національна школа суддів України

Особливості підготовчого провадження

23 червня 2020 року Національна школа суддів України за допомогою програми ZOOM провела онлайн засідання розробників нового тренінгу для кандидатів на посаду судді “Підготовче провадження в господарському судочинстві”.

В онлайн засіданні, ходом якого модерував суддя Верховного Суду України у відставці Олександр Потильчак, узяли участь судді господарських судів Тетяна Васильченко, Ірина Голенко, Тетяна Гребенюк, Олена Коротун, Олена Малєєва, Роман Міліціанов, Діна Огороднік, Олена Фонова, працівники Національної школи суддів України Юлія Блінова та Наталія Свиридова.

Учасники й учасниці засідання обговорили сценарії симуляції (рольової гри) й відеоролика, презентації міні–лекцій, матеріали інтерактивних практичних завдань – експрес опитувань, кейс–завдань і питань для дискусій у групах для проведення тренінгу “Підготовче провадження у господарському судочинстві”.

Протягом засідання тривали професійні дискусії з питань практичного використання інтерактивних методів для формування навичок у слухачів і слухачок самостійно на практиці застосовувати теоретичні знання, необхідні для ухвалення процесуальних рішень на стадії відкриття провадження в господарській справі, а також правильно визначати, тлумачити, застосовувати принципи та норми права, які регулюють основні процесуальні дії на цій стадії господарського судочинства.

Олександр Потильчак відзначив високий рівень професіоналізму розробників тренінгу, їхні творчий підхід і відповідальне ставлення до підготовки матеріалів тренінгу.