Національна школа суддів України

Особливості, підстави та порядок дисциплінарної відповідальності державних службовців апарату суду

28 листопада 2017 року у місті Києві Національна школа суддів України проводить тренінг для  спеціалістів кадрового забезпечення та працівників апаратів – членів конкурсних комісій місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Особливості, підстави та порядок дисциплінарної відповідальності державних службовців апарату суду”.

Розробником тренінгу та його модератором є заступник начальника управління кадрової роботи – начальник відділу організаційного забезпечення проходження державної служби та антикорупційного моніторингу Верховного Суду України Оксана Комар.

Зміст тренінгу складають дві навчальні теми: “Особливості юридичної відповідальності державних службовців апаратів судів. Дисциплінарна відповідальність державних службовців як різновид юридичної відповідальності: за що, ким та коли накладаються дисциплінарні стягнення” і “Дисциплінарна комісія з розгляду дисциплінарних справ у суді: порядок створення та її повноваження. Організація роботи дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ у суді”. Цей захід надасть можливість учасникам отримати необхідні знання про законодавче регулювання питання юридичної відповідальності державних службовців апаратів судів, а також отримати практичні поради щодо видів дисциплінарних стягнень, особливостей їх застосування у професійній діяльності, створення дисциплінарної комісії, шляхів формування її складу.

Особливої уваги заслуговують підготовлені тренером завдання для роботи в малих групах, швидкий пошук вирішення проблемних питань у конкретних ситуативних вправах, спираючись на підставі документів та нормативної бази, фахова інфографіка, у підсумку –  п’ятихвилинна презентація результатів виконання практичного завдання кожною групою учасників тренінгу та їх дискусійне обговорення.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.