Національна школа суддів України

Особливості призначення та проведення судових експертиз

12 жовтня 2016 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів, які розглядають цивільні справи, на тему: “Підготовка, призначення, проведення та основні можливості різних видів експертиз”.

Мета цього семінару – підвищення професійного рівня суддів щодо підготовки, призначення, проведення та основних можливостей різних видів судових експертиз, що, в свою чергу, сприятиме більш якісному та кваліфікованому розгляду справ у суді .

З вітальним словом до слухачів звернулися директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець та директор Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат юридичних наук Артем Ріпенко.

Для проведення семінару запрошено експертів Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Віктора Давидченка, Сергія Тимофєєнка, Олександра Чайку, Сергія Степанкевича, Віталія Рукавішникова та Маргариту Журавльову.

Розпочав семінар Віктор Давидченко з обговорення проблемних питань, що виникають при проведенні експертизи у сфері інтелектуальної власності. Особливості економічної експертизи роз’яснив Сергій Тимофєєнко, а Олександр Чайка з колегою Сергієм Степанкевичем  розповіли про будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу. Віталій Рукавішников окреслив основні можливості експертизи відео-, звукозапису та комп’ютерно-технічної експертизи, а Маргарита Журавльова  детально зупинилась на проведенні психологічної експертизи.

Підсумком заходу було проведення анкетування, де слухачі мали змогу висловити свої враження, побажання та пропозиції.