Національна школа суддів України

Особливості проходження державної служби в судах

6-10 вересня 2021 року Національна школа суддів України проводить онлайн-підготовку та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою спеціалістів служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom”.

Директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці Олександр Мартиненко та заступниця директора Алла Баштанник у вступному слові презентували тематику заходу і викладачів, розповіли про регламент роботи, а також звернули увагу слухачів на можливість обговорення проблемних питань роботи під час проведення навчальних занять.

Професорка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, докторка юридичних наук, доцентка Ганна Блінова розповість слухачам про дотримання вимог антикорупційного законодавства, правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя і розгляне практичні аспекти заповнення декларацій. 

Директорка відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олена Мілієнко ознайомить учасників з процедурою призначення на посаду державної служби, порядком укладення контрактів про проходження державної служби, а також з особливостями проходження патронатної служби.

 Головний редактор журналу “Держслужбовець” Андрій Мацокін  зосередить виступ на проблемних питаннях складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності та професійному навчанні державних службовців, порядку ведення службового розслідування, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку працівниками апарату суду і дисциплінарній відповідальності.

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган зупиниться на гендерних аспектах в організації роботі працівників апаратів судів.

Презентацію з українського ділового мовлення проведе головна спеціалістка відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олена Хавлюк.

Пізнавальним та актуальним буде виступ начальника відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадима Коваля про  концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема роботу модуля управління персоналом.

Начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк обговорить з учасниками процедуру відкриття Е-лікарняних, їх оплату та інші питання страхових випадків.

Разом із керівницею апарату Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Лілією Ткаченко слухачі розглянуть положення нової редакції Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

Про ведення військового обліку в судах  і порядок бронювання військовозобов’язаних осіб розповість головна спеціалістка відділу військового обліку, бронювання та впровадження ЄДРВ Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Світлана Чистикова.

Спеціалісти служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів під час інтерактивних лекцій доцентки кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидатки психологічних наук Аліни Бунас  поглиблять свої знання про особливості саморегуляції,  відпрацюють первинні навички з протидії професійному вигоранню у професійній діяльності; отримають практичні поради щодо спілкування з особами, які мають інвалідність; а також опанують методику оптимізації робочого часу.

Начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності в ГО “Українська служба порятунку”, тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин ознайомить слухачів з видами критичних станів постраждалих і залучить до обговорення психологічної готовності надання домедичної допомоги працівниками апарату суду.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко висвітлить порядок дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях і розповість про особливості роботи працівника апарату суду в умовах карантинного режиму.

На завершення онлай–підготовки учасники залишать свої  відгуки та пропозиції в анкетах вражень.

Повний текст програми підготовки спеціалістів служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів розміщений на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”