Національна школа суддів України

Особливості проваджень щодо домашнього насильства

22 липня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників курсу для суддів “Розгляд кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством”.

На початку засідання співкерівниця курсу та модераторка засідання групи Єлизавета Ковтюк засвідчила успішне проведення апробації дистанційного курсу та відзначила плідну співпрацю його розробників.

Цей курс завантажено на платформу дистанційного навчання Національної школи суддів України та включено до календарного плану дистанційного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на 2021 рік.

Анкети слухачів і слухачок дистанційного курсу свідчать, що цілей було досягнуто, судді отримали практичні навички вирішення ситуацій, які виникають під час розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством.

Під час онлайнового засідання обговорено змістовне наповнення тренінгу (теоретичні та практичні блоки), визначено основні напрямки подальшої роботи, розподілено завдання та визначено строки виконання підготовки до тренінгу для тренерів (ТоТ), який буде проведено у вересні 2021 року.

У роботі засідання взяли участь судді Максим Кравченко, Олексій Тандир, Інна Шелест, працівники Національної школи суддів України Тетяна Фулей, Тамара Закревська, Андрій Маслюк, Анна Швець та Олександр Кравчук.