Національна школа суддів України

Особливості роботи секретарів судового засідання

1 листопада 2021 року в місті Одесі Національна школа суддів України розпочала підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Золотнікова привітала слухачів та ознайомила їх із програмою і порядком проходження підготовки.

Поради щодо профілактики професійного та емоційного вигорання надала завідувачка відділу психологічних та інших досліджень ОНДІ судових експертиз, викладачка кафедри криміналістики та психології ОДУВС, кандидатка психологічних наук Маргарита Журавльова.

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олег Крижановський обговорить з учасниками основні вимоги щодо змісту протоколу судового засідання.

Помічниця судді Одеського апеляційного суду Анастасія Новак розгляне з  колегами питання судових викликів і повідомлень та правила формування копій матеріалів оскарження окремих ухвал.

Доцентка кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ, кандидатка наук з державного управління Наталія Піроженко ознайомить учасників з методиками оптимізації робочого часу, побудовою стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Тарас Лукаш зупиниться на особливостях оприлюднення публічної інформації на вебсайті суду та єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Керівниця апарату Херсонського окружного адміністративного суду Ірина Коваленко презентує інтерактивні лекції щодо порядку дій працівників апарату суду в надзвичайних ситуаціях та дотримання професійної етики працівниками апаратів судів.

Про особливості спілкування працівників апарату суду з особами з інвалідністю розповість головна спеціалістка Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Ганна Барабащук.

Головна спеціалістка відділу “Вінницький навчальний центр” Олена Хавлюк проведе онлайнові лекції щодо змін і доповнень до українського правопису та стандартів судово-процесуального документування.

Керівниця апарату Приморського районного суду міста Одеси Інна Німас розгляне низку питань, що стосуються виконання професійних обов’язків секретарів судового засідання, а саме: прийняття та передача документів після розгляду справи, порядок роботи з речовими доказами та інші.

Щодо гендерних аспектів в організації роботи суду проведе дискусію суддя Одеського окружного адміністративного суду, кандидатка юридичних наук Елла Катаєва.

Проблемні питання використання інформаційно-телекомунікаційної системи роз’яснить начальник відділу супроводу онлайн-сервісів департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

У ході підготовки слухачі удосконалять свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обміняються професійним досвідом, отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. На завершення занять працівники апаратів судів залишать свої  відгуки та пропозиції в анкетах зворотного зв’язку.