Національна школа суддів України

Особливості розгляду адміністративних спорів, пов’язаних з застосуванням податкового та митного законодавства

18 червня 2024 року Національна школа суддів України провела семінар на тему “Особливості розгляду адміністративних спорів, пов’язаних з застосуванням податкового та митного законодавства” для помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів, Верховного Суду.

Освітній захід розпочала вітальною промовою начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Любов Гончар.

Спікерами семінару виступили суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Наталія Блажівська, суддя Другого апеляційного адміністративного суду Яна Макаренко,  судді окружних адміністративних судів  Лариса Трофімова, Валерій Кузьменко.

Проведений освітній захід мав на меті поглиблення знань і практичних навичок  помічників суддів щодо застосування норм податкового та митного законодавства, строків, процедурних порушень, особливостей справляння судового збору; роз'яснення актуальних питань, що виникають у судовій практиці та сприянню уніфікації судової практики з питань адміністративного судочинства, а також урахування бухгалтерського/ податкового обліку у сфері податкового й митного законодавства в судовій практиці.

Під час семінару  судді-лектори надали фахові відповіді на актуальні питання, що виникають у судовій практиці, поділилися власним досвідом та знаннями з учасниками навчання.