Національна школа суддів України

Особливості розгляду адміністративних справ, пов’язаних із виборчим процесом

7 червня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України провела семінар для суддів адміністративних судів та працівників апарату Шостого апеляційного адміністративного суду “Особливості розгляду адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом”.

Семінар розпочав заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Михайло Цуркан, який зосередив увагу суддів на актуальності питань заходу, що передбачають обговорення проблем сучасного виборчого процесу в Україні та розгляд окремих аспектів судового врегулювання спорів, пов’язаних із виборами.

Модератор семінару Євген Мєзєнцев та спікери Олена Губська, Олена Кузьмишина та Андрій Краснощок розкрили особливості розгляду спорів у виборчих справах, обговорили низку питань територіальної  та  інстанційної юрисдикції виборчих спорів. Доцільним для практичного впровадження суддів був розгляд актуальної судової практики у виборчих спорах. Зацікавив суддів розгляд орієнтовного плану позачергових виборів до Верховної Ради України від 21 липня 2019 року.

Модератор, спікери надали вичерпні відповіді на всі запитання учасників.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.