Національна школа суддів України

Особливості розгляду корпоративних спорів

10 вересня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації провела тренінг для суддів місцевих господарських судів “Особливості розгляду корпоративних спорів”

Тренінг, метою якого є поглиблення знань та практичних навичок суддів, необхідних для ефективного вирішення судових спорів, що виникають із корпоративних правовідносин відкрив модератор – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак.

Викладачами на захід залучено досвідчених висококваліфікованих суддів-викладачів, які володіють знаннями, досвідом з актуальної тематики: Володимира Гевка, Олександра Крижного, які забезпечили розв’язання актуальних питань щодо юрисдикції корпоративних та пов’язаних із ними спорів, особливості застосування процесуальних норм під час їх розгляду. Доповідачі запропонували до обговорення особливості розгляду спорів про визнання недійсним рішення загальних зборів та про визнання недійсними установчих документів, приділили увагу розгляду спорів, що виникають з правочинів щодо акцій, часток, паїв, інших корпоративних прав в юридичній особі. Вони акцентували увагу суддів місцевих господарських судів на особливості розгляду похідних позовів у спорах між господарським товариством та його посадовою особою про відшкодування збитків.

У ході тренінгу модератор та судді-викладачі залучали слухачів до виконання низки практичних завдань та загального обговорення тренінгу.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.