Національна школа суддів України

Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення на транспорті

1 листопада 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення на транспорті”.

З вітальною промовою до учасників семінару звернувся директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко. Директор зазначив, що запропонована для обговорення тематика семінару набирає все більшої суспільної актуальності у зв’язку зі збільшенням кількості розгляду судами резонансних справ, пов’язаних із керуванням транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння тощо.

Семінар провели судді Максим Таус, Олександр Бойко, Ірина Дубовенко, Вікторія Самсонова.

Під час семінару помічники суддів ознайомилися з особливостями розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбаченими ст. 124  і 130 КУпАП, а також особливостями накладання адміністративних стягнень за вчинення адміністративних правопорушень на транспорті.

Після перегляду інтерактивних лекцій із використанням презентацій Power Point, виконання практичного завдання  Максим Таус (модератор) провів обговорення проблемних питань, що виникають при розгляді справ про адміністративні правопорушення, та надав практичні рекомендації.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.